Tuesday, January 15, 2013

hantaran - abgli & kak ita

Hantaran kali ni paling simple (but sweet - mengikut mata CK laa,..hantaran nikah daripada abgli buat kak ita,..cuma ada 4 item shj : duit mas kahwin, sejadah, telekung & kitab ta'alim.. memandangkan perjalanan jauh dari KL ke JB (..dengan ahli rombongan yg ramai + mcm2 hal..hehe),mmg sengaja CK masukkan semua dalam kotak kemas2 dan gunakan hiasan yang tak sarat. so, inilah hasilnya..CK suka, org lain xtau la kan..taste masing2...pengantin pun bagi kuasa penuh untuk CK buat hantaran depa, so memang selamat laa CK kerjakan..hehe

hantaran - omei & nazri

set hantaran warna merah hati ni dari Omei untuk suaminya - Nazri kisahnya,..ikut perancangan sepatutnya ada 9 dulang saja, tapi xtau macamana pada hari kejadian, kena tambah bagi jadi 11 dulang..tu yang tiba2 ada gula (Ck balut dengan tape bagi jadi bentuk bawang putih) tu.. kalo ikut tradisi pun, memang ada adat memberi hantaran gula sebagai pemanis..(tp biasanya untuk hantaran tunang) hantam sajalah labuuu..janji cukup jumlahnya...hehe

Hantaran - Amri & Suhana

special request dari my bestie - cik (sebelum kawen laa) suhana..tp CK buatkan hantaran untuk si suami - encik am, yang juga kawan CK, sebab hantaran dari pihak suhana disediakan oleh kakak iparnya (kelass hantaran kak julie buat, fresh flowers lagi..hehe)
~ paling special dalam set ni adalah dulang duit hantaran dengan konsep beburung (idea pengantin sendiri yg berkenan sgt dengan burung comel,nak pulak terjumpa bekas kaca comel berbentuk burung,..mmg kena sgt laa kann..) ..simbolik la kunun..hehe

Friday, February 26, 2010

e-day aviva...theme:lavender






koleksi hantaran yg CK buat khas untuk my lovely friend,..cik aviva,engaged with our classmate-mr.f,..fresh idea from cik aviva yang nakkan tema lavender,semua bunga,riben, dan bakul cik aviva beli sendiri,..CK tolong gubahkan dengan bantuan cik aviva dan emaknya,cik yah...

Wednesday, December 9, 2009

button_buds




sajasukasuki nak cubatrytest idea yg tetiba datang~button buds!
mungkin kena explore lebih lagi kot,..hasilnya tak macam yg CK imagine,..uhmmm,cane ye???

hantaran for kakteh's E day





yg kt atas ni, hantaran yg CK buat khas utk kakteh aka cekgu dayah,yg btunang ngan abg ijal pd 041008 aritu,..sekarang ni dorang dhpun selamat kawen...pasni,dpt anak sedara lg sorang la CK..hehehe
13 dulang semuanya,.. modal utk deco2 set nih,ada dlm rm200++ kot(dh lama laa,..lupa sudah!)..hantaran kawen dorang pun CK buatkan jgk,tp kena p selongkar2 dlu laa..tatau mana letak gmbrnya..huhu nnt kalo jmpa,bole show-off sini jgk lagi!
sori kalo gmbrnye kecik sgt,xleh nk ushar puas2..copyright kena jaga beb!haha..tadela,sbnrnya ni jek gmbr yg CK jmpa..gmbr satu-persatu dh ilang masa laptop wat perangai manja2 alang arituh..hehe